Wednesday, July 8, 2009

kenangan terindah.. :)

ari ni penat sangat, kelas starts from 10 a.m until 4 p.m. nasib baik fateen balik klas awal. if not, confirm aku telajak. almaklum,malam tadi konon2 jadi heroin malam tido lambat. stay up till 230 la katakan. Online punya pasal.ceyh, nyampah dengar!

after 4 p.m aku ngan halim pergi jumpa ketua program(KP) miss emalin kat bilik die coz nak settlekan masalah kitorang yang x de klas. actually subject FAR200 n LAW240 aku x dapat register coz klas dah tersangat penuh. then kene la mintak permission KP n lecturer untuk besarkan klas tu. leceyh tol! siap kasi memo n soh tandatangan bagai la... penat gak sbb mula2 panjat tangga nak pi bilik KP, then kene tunggu n ade lak minah2 gedik yang x sedar diri men sedap redah potong line. kureng asam jawa tol! pastu kitorang pi block A lecturer tapi malangnya Puan Zakiah xde dalam bilik. ketuk punye ketuk x berjawab last2 anta le msg kat die tanya


"salam, puan ada kat mana. saya ingat nak jumpa puan. saya kat depan bilik puan". Die reply msg "saya sekarang berada di luar UiTM"

aduhai, penatnya. tapi aku ngan halim gagahkan gak diri kitorang ni pi panjat plak tangga block B lecturer tu. alhamdulillah, nasib kitorang baik kali ni. Puan Siti ade kat bilik die, in 5 mins talk then kitorg dapat signiture die. aku ngan halim happy gile la time kuar bilik die. siap koyak senyum sampai ke cuping telinga lah. hahaha..

sampai kat bilik, aku ngan roommates pi angkat kotak yang aku letak kat stor before sem break ari tu. ya Allah,berat gile kot kotak tu sampai aku cam da nampak bintang2 kat langit.. rase cam nak pitam, nk patah pinggang, peluh pun dah membasahi t-shirt purple aku. aduhai,belengas gile la senang cite! dalam proses utk angka- mengangkat kotak tu, bape puluh kali kitorg stop. sampai tergelak2 ngan pelbagai aksi sendiri sbb nak angkat 1 kotak tu je. lawak lak bile fikir balik. haha..


just now, aku baru abes attend meeting wing. aduhai x pasal2 nama aku naik jadi WING CAPTEN JULY-NOV 09. Aduhai capek dong!! ni sume akal2 kak ally la ni yang saje2 pi sebut nama aku. x pasal je jadi dak baik sem ni. tapi da orang bagi tugas, kene la jalankan amanah tu ngan sebaiknya. aduhai,tapi segan la pulak. da la aku baru part 3 n muda lagi. hahaha. tadikan aku pi bilik ke bilik nak ambik nama diorang sbb JPK nak list nama dak wing, ade la plak orang kate "kaco je orang nak tido!" pergh,berasap telinga aku! tapi sabo je la.. malas nak layan.m wat penat je gadoh2 ngan orang.

k la,nak pi tido.. sok klas pagi n aku letih sangat.. semoga hari2 lepas ni akan lebih happy dari hari sebelum2 ni.. :)

1 comment:

aten said...

saba ye zaa..
cabaran tuh..
kokena sahut..
ceh..
aza2..chayok2
my rumate!!