Friday, September 18, 2009

before berhari raya..

semalam... first time aku naik tren sepanjang aku kat johor.. memang best la, x nyesal.. selesa sangat.. rase cam pas ni aku nak naik tren lagi..hahaha.. gian tren le pulak.. :D. sekarang, aku dah de kat umah ku yang terchenta.. alhamdulillah, aku selamat sampai kat kl sentral kul 615 pagi..tok tek tok tek pi solat subuh sume aku keluar dari kl sentral dlm kul 650 cam tu.. then aku gi anta cicik balik umah die then pi kat pak cik karim ikan sebab teman aunt aku.. sampai umah dalam kul 8 gak la...

malam time tunggu tren tu, aku, aten, cicik, azri(komander), acap, chu'ah and shahrazi pi mcd segamat.. menapak le kawan.. mane pulak nak jumpe kereta kan.. hehehe.. best la lepak ngn diorg.. sengal-sengal ubi semuanya.. x ku sangka.. :D

time tgh order.. cicik, azri n shahrazi..

cicik, aku n aten kat mcd pas makan

ok la, bercerita pasal kisah kat rumah pulak..
masuk-masuk je rumah, aku dah cam bengong x kenal rumah sendiri.. dalam hati aku kata 'masyaAllah, ni rumah aku ke? ke rumah bakal pengantin tersesat? banyak sangat hamper hari raye..' pening kepale otak aku tengok.. cam ne kepale aku tak pening, segala jenis kueh raye, coklat n entah hape-hape lagi aku pun x tahu terlonggok kat ruang tamu. astaghfirullahalazim... mengucap panjang pulak aku kat sini.. hehehe.. :D

kat bawah ni antara hamper yang sempat aku snap..




ok la, bercerita soal puasa n raya..
tinggal 1 hari je lagi puase then kite umat islam sume dah "yat yat yeay" berhari raya.. x sabar nye nak beraye, leh dapat duit raye... hihi.. ish2, pe la aku ni.. orang kat dalam kubur tu sedeyh2 nak habis ramadhan, kite kat dunia ni bergelak ketawa pulak.. ish2!! masyaAllah!!

hari ni aku ngan family beramai-ramai memeriahkan hotel legend untuk berbuka puase.. ni sume gara-gara adik aku yang terchenta pergi bodek kat uncle aku yang tersayang.. hehehe.. nasib baik lepas, kalau x melepas le nak makan kat legend! sedapnye, hingga menjilat jari! aku ni wat iklan KFC la pulak. :p

anyway, kitorang gerak 2 kereta.. 1 kereta aunt aku drive yang lagi 1 kereta aku yang drive.. adeyh.. gabra-gabra jugak la nak drive sbb uncle dok kat sebelah.. tapi wat derk je.. redah je, da le hujan.. tapi alhamdulillah, kami selamat pergi n balik.. hehehe..

ni antara picture yang ku ambik. :D

senyum je.. hehe..

first round.. :p

nyummy...

ok la, hari pun dah lewat.. aku pun dah penat... esok pagi nak pergi kubur arwah atok before balik kampung... so aku nak kene rest.. selamat hari raya, saya minta maaf kalau le ade terkasar bahase, terlebih gurau sende, tercuit yang x kena.. harap dimaafkan.. semoga hari raya tahun ni lebih meriah dan diberkati Illahi.. amin!!!

2 comments:

aten said...

ohoooii..
haha
balek nt bwk blek choc byk2 k..
byk tol hamper ku nengok..

sepatu biru said...

insyaAllah ten..
aku bawak choc khas utk dak2 M158 nanti..
hihi..
:D